Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hangi manyetik türü ile başlanabilir ve bu manyetiklere göre gitarlar ? SSS,HSH ...

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

Alışveriş Hangi manyetik türü ile başlanabilir ve bu manyetiklere göre gitarlar ? SSS,HSH ...

Arkadaşlar/abiler/ablalar/amcalar/teyzeler merhaba öncelikle,

Ben 13 yaşındayım ve elektro gitara yeni başlayacağım. Ibanez grg170dx, cort g200, cort x-6 gitarlarından birini alabilirim. Sizin önerilerinizden birinide tabi de bir noktada sorunum var.

Manyetiklerinin sss olmasını istiyorum ancak sss ile hsh vb. manyetiklerin çalıştaki rahatlık, ses ve tarz değişimi hakkındaki farkları nelerdir ?

Ben nothing else matters işte medley-canon rock(Mattrach'in çaldıkları) falan gibi şarkıları dinlemekten hoşlanıyorum ve bu sebeple ileride de çalmaktan hoşlanacağımı düşünüyorum. Bu tarz şarkılara sss manyetik mi gider ? Yoksa başka tür mü ?

Bu tarzda, bu tarza uygun manyetikli başlangıç için nasıl, hangi elektro gitarı alabilirim sizce ?

Forumda baktım ama tam cevap alamadım. Ayrıca konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

hsh dizilimli alman gerekir

Yorum

Bence de H-S-H manyetik dizilimindeki gitarlar belli seviyeye kadar senin yapmak isteyeceğin çeşitli türler için iyi olur.

Yorum

Eğer canon vari şeyler çalacaksan distortionda takılacaksın. eğer distortionda çalacaksan single coil manyetikler özellikle ucuz gitarlardaki pek hoş olmayacaktır. grg170dx uygun olur bütçen o kadarsa.

Yorum

İlk elektro gitarım olacağı için bu tarz pek pahalı olmayan bir gitar almak istiyorum. Eğer devam etmeye karar verirsem zaten 2 sene kadar sonra yeni kaliteli bir gitar alırım herhalde.

Çevremde de konser veren 4-5 elektro gitarı olan kuzenlerim veya abilerim var şimdi bir de onlara danışayım. Onlara danışma imkanım olmadığı için açtım konuyu zaten uygun olduğumda danışıcam.

Bir de hazır konu açılmışken Ibanez grg170dx mi Cort x6 mı ya da bir gitar öneriniz varsa bu fiyatlarda onu da söyleyebilirsiniz ?

Hepinize teşekkürler.

Yorum

Elektro gitara başlamak isteğinin "heves"ten öte olmadığı bir noktadasın,ben de öyleydim.Bir süre sonra gitara resmen "bağlanacaksın" ve bu günlere bakıp kocaman bir kahkaha atacaksın,emin ol.Bu sözlerim seni bana karşı kinle doldurmasın,lütfen...Çünkü bir süre sonra bu sözlerimi hatırlayıp "doğru söylemiş" diyeceksin.

X6 ve GRG170Dx tartışmaları forumlarda uzun uzun başlıklar halinde tartışıldı.Benim önerim grg170dx olur,cort x6 nın köprüsü en dandik floyd rose lardandır,tonları iyi olsada gitarın problemleri seni gitardan soğutabilir.

Son olarak;Bir adet GRG170dx gitar ve Ibanez IBZ10G amfi alarak gitara başla,"şu gitara şu amfi uymaz" veya "ibanezin amfileri kötü marshallara bak" diyenlere aldırma,her gitar ile her amfi uyumlu olabilir ve marshallın MG serisi çok kalitesiz bir seridir,verilecek paranın sokaktaki bir dilenciye verilmesi daha hayırlı bir iş olur.

Yorum

@Mcs_Jack abi,

Ben neden kin duymam gerektiğini anlamadım ? Kimseye bu gözle bakmamaya çalışırım forumlarda, yazdıkları mesajı değerlendiririm, ne için bu şekilde yazdığını düşünürüm vs.

Size çok teşekkür ederim aksine. Amfi olarak da çok sağolun ancak amfiyi sonra alabilirim. Çünkü ilk olarak amfiye pek ihtiyaç duymayacağım. Çevremde kaliteli amfisi olanlar var ve onlar ile çalışmayı düşünüyorum. Ancak bir süre sonra alırım herhalde.

Bir de bu pc bağlantısı, amfi hakkındaki görüşleriniz nelerdir ?

Yorum

Killerart isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                @Mcs_Jack abi,

Ben neden kin duymam gerektiğini anlamadım ? Kimseye bu gözle bakmamaya çalışırım forumlarda, yazdıkları mesajı değerlendiririm, ne için bu şekilde yazdığını düşünürüm vs.

Size çok teşekkür ederim aksine. Amfi olarak da çok sağolun ancak amfiyi sonra alabilirim. Çünkü ilk olarak amfiye pek ihtiyaç duymayacağım. Çevremde kaliteli amfisi olanlar var ve onlar ile çalışmayı düşünüyorum. Ancak bir süre sonra alırım herhalde.

Bir de bu pc bağlantısı, amfi hakkındaki görüşleriniz nelerdir ?
                Öncelikle adım Olgun ve abi diye bir ekleme yapmana gerek yok çünkü yaşıtız.Kin konusuna gelince onu yazış sebebim bu yorumu yaptığım çoğu kişinin "ne hevesi kardeşim ben müziğe tutkuyla bağlıyım bildiğin müzisyenim" tarzında cevap vermesidir.Çevrende kaliteli amfisi olan insanlar olsa bile her zaman onların yanında olmayacaksın.Bu yüzden başlangıçta amfi alman senin yararına olur.Gitarımı bilgisayara bağlayarakta çaldım bir süre,ancak amfimden aldığım tadı alamadım.

Eğer ille de bilgisayar bağlayacağım diyorsan,piyasada 1tl ye satılan jak küçültücüler var.Bir elektrikçide veya bir müzik mağazasında bulabilirsin.Bulduktan sonra şu konudaki adımları izlemelisin;
                https://www.mygitar.com/forum/showthread.php?t=11177&highlight=gitar%C4%B1+bilgi sayara+ba%C4%9Flamak

Not;Linkteki resimler "ölmüş".Bana MSN adresimden ulaşarak sana adımları anlatmamı sağlayabilirsin.MSN adresimi özel mesaj olarak yolluyorum.

Yorum

Tamam sağol da aldıktan sonra konuşabiliriz bunları. Ya ben şu videodaki tarz müziklerden hoşlanıyorum dedim de burada sss ile mi çalıyor ?

Ben de büyüksündür diye düşünmüştüm.
                  Sitede az var galiba bana yakın yaşlı olan üye.

Yorum

Videolarda Fender Telecaster kullanılıyor.Yani s-s dizilim(s-s-s değil 2 adet single coil manyetik var).Ancak Single Coil manyetikler çok fazla dip gürültüsü yapar ve insanı rahatsız eder(fender noiseless ve seymour duncanın bazı manyetikleri hariç).

Genel olarak H-S-S veya H-S-H manyetik dizilimli bir gitar başlangıç için daha uygundur.Çünkü kısıtlı bir bütçeyle bir gitar alınacaktır ve gitarın üzerindeki manyetikler çok kaliteli olmazlar.Dolayısıyla single coil manyetikler çok fazla dip gürültüsü yaparlar ve tonal açıdan pek iyi olmazlar.Ancak humbucker manyetikler single coillere oranla daha az dip gürültüsü yaparlar ve birazcık daha iyi tonlar sağlayabilirler.

Yorum

marshallın MG serisi çok kalitesiz bir seridir,verilecek paranın sokaktaki bir dilenciye verilmesi daha hayırlı bir iş olur.
                      Dediklerinin çoğu doğru ama buna katılmıyorum,kulaktan dolma yorumlar yapmayın doğru bilgi açısından

Açıklamam gerekirse:

Marshall MG30FX ve altı çoğu MG serisini kullandım.Siz ''setup istemiyorum şimdilik amfideki OD kanalı bana yeter'' diyorsanız ibanez tercih edebilirsiniz,çünkü ibanezlerin overdrive kanalı daha serttir(yeni başlayan çoğu insan için ibanez tercih etmenin sebebi[en sert olsun mantığı]).Ama MG serisini kayda değer bir setupla kullanacaksanız o 400-500 liralık amfiden alacağınız ton aralığını hayal bile edemezsiniz,ne ibanezi kalır ne rolandı .Zaten orta derece MG serisi bi amfiye para verenin küçük bir setup kurması gerekir diye düşünüyorum.Eğer sadece amfideki overdrive ile idare edecekseniz başlangıç olarak ibanezin amfilerine bakabilirsiniz.Overdrive kanalı fena değildir (İlk keratam ibz10g idi )

Düzenleme:Bilgilendirme yapayım.Birde sadece FDD denen lambalı amfi tonlarına yaklaşma(!) özelliği için marshall tercih edenler var.Şunu söyleyeyim,FDD sadece mid boost yapar.Tercih meselesi isteyen kullanır o özelliği isteyen kullanmaz,işe yarar bi özelliktir yinede

Söylediklerimi kulaktan dolma bilgilerle yazmıyorum.Denemek isteyen varsa evim Antalyadadır,misafir edip ibanez ve marshall birkaç amfi arasında tercih yapmak isterseniz beklerim

İbanez kullananın biri çıkıp kullandığı markayı savunma amacıyla(neden yaparlar bunu hala anlayamam) MG serisini kötüleyip durur.Millette gerçek sanıp MG serisinden soğur.Gidin,deneyin,karar verin öyle fikir beyan edin

Veya forumdaki modetatörümüz Yunus'un evinde kullandığı şu amfiye göz atabilirsiniz.''Vintager'' bir amfi overdrive sert değildir ama clean kanalı güzel pedal kaldırıyormuş (kaynak: ynx )
                      SX DG200+ / NA Akustik Gitar

Behringer Vintager AC108 - Elektro Gitar Amfisi Ah birde MİD ayarı olsa tadından yenmez ( Verdiğin videodaki ''Jimi Hendrix's Medley'' sounduna bu amfi uyabilir vintage bir amfi olduğundan, yanılıyormuyum )

Birde x-6 ile grg170dx arasında kaldım demişsin.Şu şekilde cevap vereyim :

Şu an ben bu iki gitardan birini alacak olsam x-6 tercih ederim.Ama senin yeni olduğunu göz önünde bulundurarak grg170dx'e yönel diyorum.Çünkü x-6 daki 'double locking 3' köprü, daha yeni başlamış olduğundan sabrını biraz zorlayabilir Ama ''pireyi deve yapan bir insan değilim ufak tefek zorluklar nedir ki?'' dersen x-6 güzel bir tercih olur
                      Son güncelleyen longstring; 25-12-2009, 20:44.

Yorum

Bence H-.-H İyi Bir Tercih olabilir.

Yorum

@longstring

Sabrını zorlayabilir derken ? Yani zorlanır mıyım tonlamalarda, çalmakta falan ? Eğer zorluklar ufak tefekse hiç bir sorun olmaz ne de olsa bunlar beni daha iyi yapar. Ancak Ibanez grg170dx almayı düşünüyorum. Zorluklar ile alakası yok tabi.

Bu arada herkese teşekkürler tekrar.

Yorum

Zorluklar derken floyd rose ile alakalı zorluklardan kastım.Yoksa ton&kolaylık&kalite bakımından x-6 daha üstündür.
                            Aslında grg170dx ile x-6'yı kıyaslamak bile saçmalık.grg170dx in sadece headstockundaki ''ibanez'' yazısı için bu kadar fiyata satılmasıda uygun değil bence.Hiçbir zaman marka takıntısı yapmayın derim.Bir gitarı incelerken headstockundaki yazıyı değilde işçiliğini,kullanım kolaylığını ve tonal kalitesini inceleyin

Bu yaziyi okuyan ibanez düşmanı olduğumu sanmasın.Aksine ibanez rg serisi sevdalısıyım,yeri ayrıdır
                            Son güncelleyen longstring; 25-12-2009, 20:47.

Yorum

SSS demişsin. Yanlış biliyor olabilirim ama bildiğim kadarıyla stratlarda ve telelerde var diye biliyorum.. Ve almayı düşündüğün gitarlar arasında SSS yok.

SSS arıyorsan ve bütçen 2 milyar altıysa "Squier"'lere bakabilirsin.

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X